piątek, 8 kwietnia 2011

KREM Z PORÓW...

2-PORY,,2-MAŁE ZIEMNIAKI ..450ML.BULIONU WARZYWNEGO,,30ML. BIAŁEGO WYTRAWNEGO  WINA,,60 ML GĘSTEJ ŚMIETANY,,ODROBINA PARMEZANU  ,,MASŁO ,,SÓL ,,PIEPRZ ..GAŁKA MUSZKATOŁOWA DO SMAKU,,,,,OCZYŚĆ PORY --OPŁUCZ JE  I POKRÓJ W PLASTERKI...W GARNKU  ROZGRZEJ MASŁO--WRZUĆ PORY I DUŚ KILKA MINUT....DODAJ OBRANE  I POKROJONE W KOSTKĘ  ZIEMNIAKI I WYMIESZAJ....WLEJ BULION I GOTUJ NA MAŁYM OGNIU....GDY ZIEMNIAKI  BĘDĄ MIĘKKIE--ZMIKSUJ ZUPĘ NA KREM.....DODAJ WINO  I PRZYPRAW DO SMAKU...DODAJ ŚMIETANĘ I ZAGOTUJ....PODAWAJ Z TARTYM PARMEZANEM......

Brak komentarzy: