2-PORY,,2-MAŁE ZIEMNIAKI ..450ML.BULIONU WARZYWNEGO,,30ML. BIAŁEGO WYTRAWNEGO WINA,,60 ML GĘSTEJ ŚMIETANY,,ODROBINA PARMEZANU ,,MASŁO ,,SÓL ,,PIEPRZ ..GAŁKA MUSZKATOŁOWA DO SMAKU,,,,,OCZYŚĆ PORY --OPŁUCZ JE I POKRÓJ W PLASTERKI...W GARNKU ROZGRZEJ MASŁO--WRZUĆ PORY I DUŚ KILKA MINUT....DODAJ OBRANE I POKROJONE W KOSTKĘ ZIEMNIAKI I WYMIESZAJ....WLEJ BULION I GOTUJ NA MAŁYM OGNIU....GDY ZIEMNIAKI BĘDĄ MIĘKKIE--ZMIKSUJ ZUPĘ NA KREM.....DODAJ WINO I PRZYPRAW DO SMAKU...DODAJ ŚMIETANĘ I ZAGOTUJ....PODAWAJ Z TARTYM PARMEZANEM......
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz